چند نکته برای افراد کم بینا ...

چند نکته برای افراد کم بینا ...

برای افرادی که مشکل بینایی دارند لذت بردن از غواصی ( که اساساً یک تفریح بصری هست) ممکن است کمی مشکل باشد.
ایمن بودن غواصی به شدت وابسته به این می باشد که غواص کاملاً نسبت به همراهش، محیط اطرافش و موقعیت خود آگاه باشد، در نتیجه نداشتن مزیت دید کامل 20/20 می تواند یک مانع برای غواصی ایمن حساب شود. اکثر افرادی که اختلال بینایی کمی دارند معمولاً زیر آب مشکلی پیدا نمی کنند چرا که در حالت عادی اجسام در  آب 33 درصد بزرگ تر دیده می شوند. اما اگر نیازی به اصلاح بینایی وجود داشته باشد روش های مختلفی برای انجام دادن این کار پیشنهاد می شود.
یکی از ساده ترین روش های اصلاح بینایی استفاده نمودن از لنزهای طبی است، همانطور که در خشکی هم استفاده می شوند، البته دستورالعمل های خاصی برای استفاده از لنز در غواصی وجود دارد که مانع از ایجاد ایراد و خارش چشم می شوند اما در کل استفاده از لنز روش قابل قبولی برای اصلاح ضعف بینایی افراد می باشد. پیشنهاد می شود به جای لنزهای سخت (Hard lenses) و لنزهای (gas permeable) از لنزهای نرم (Soft lenses) استفاده کنید چرا که افزایش فشار در زیر آب ممکن است باعث شود که لنزهای سخت به چشم انسان جذب شوند و مشکل ساز باشند. از طرفی لنزهای سخت چشم های مصرف کننده را بیشتر خشک می کنند و ممکن است خارش و قرمزی چشم، ایجاد کنند. از همه مهم تر لنزهای نرم باعث می شوند نیتروژن جذب شده در چشم آزاد شود که لنزهای سخت این مزیت را هم ندارند. گاهی اوقات بین لنزهای سخت و چشم انسان حباب شکل می گیرد و دید را ضعیف و تار می کند و از پایه هدف استفاده از لنز را زیر سوال می برد.
استفاده کردن از لنزهای طبی به این معنی است که هنگام انجام هرکاری که باعث شود آب وارد ماسک شود باید چشم ها کاملاً بسته باشند، اگر تحت آموزش هستید حتماً به مدرس خود اطلاع دهید که از لنز طبی استفاده می کنید تا در هنگام برخی تمرین ها مخصوصاً تمرینات روی آب و شنا کردن به شما اجازه دهد از ماسک استفاده کنید. همچنین اگر از هرگونه وسیله برای جبران ضعف بینایی استفاده می کنید (چه لنزهای طبی و چه ماسک های مخصوص) حتماً به همراهتان هم اطلاع دهید تا اگر به هر دلیلی زیر آب ماسک خود را گم کردید یا مشکلی از این قبیل ایجاد شد همراهتان به شما کمک برساند. در مورد راحتی لنز نیز حتی افرادی که از لنزهای نرم استفاده کرده اند گاهی خشک شدن چشم در اثر غواصی را گزارش نموده اند، بهتر است همراه خود قطره چرب کننده داشته باشید تا قبل و بعد از غواصی از آن استفاده کنید. شست و شوی لنزها با استفاده از آب آشامیدنی در بین غواصی می تواند خارش و خشک شدن چشم را در نتیجه تماس با آب شور به حداقل برساند، همچنین غواص ها می توانند استفاده از لنزهای طبی یک بار مصرف را در نظر بگیرند تا هر بار به غواصی رفتند از یک لنز نو استفاده کنند.
روش های دیگری هم به جای استفاده از لنز طبی برای غواصی وجود دارند که بستگی به نوع ضعف چشم دارد. لنز برخی از ماسک های موجود در بازار قابلیت تعویض دارد و به سادگی با یک لنز طبی مخصوص تعویض می شود که این لنزهای مخصوص هم به صورت از پیش آماده وجود دارند. برای برخی از افراد که مشکل بینایی حاد دارند ممکن است لنز از پیش آماده وجود نداشته باشد که در این صورت می توانند ماسک مخصوص خود را برای ساخت، سفارش دهند. اینگونه افراد در نظر داشته باشند که اگر دو عدد ماسک سفارش دهند به نفع آن ها می باشد چرا که در صورت خرابی و گم شدن یکی از آن ها دیگر لازم نخواهد بود فرآیند سفارش را تکرار کنند. 
البته واضح است که ثابت ترین و بهترین جایگزین در میان تمام این موارد جراحی دائمی چشم می باشد، اما در این صورت بهتر است قبل از اولین باری که بعد از عمل به غواصی می روید با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا مطمئن شوید مدت زمان کافی از جراحی شما گذشته است، چرا که تغییرات فشار ممکن است در محلی که هنوز ترمیم پیدا نکرده است مشکل ایجاد کند.
آخرین گزینه مخصوصا برای افرادی که دودید هستند تکه های مغناطیسی چسب دار است که به لنز ماسک می چسبند و به وفور در فروشگاه های بزرگ و دفاتر فروش تجهیزات اپتیکال یافت می شوند.