5 عامل خطر در غواصی

5 عامل خطر در غواصی

غواصی یکی از محبوب ترین ورزشهای تفریحی در همه رده های سنی در دنیا میباشد.صخره های مرجانی خارق العاده ، لاشه هایی که بر اثر حوادث بزرگ در تاریخ در بستر دریا افتاده و موجودات زیبایی که در زیر آب زندگی میکنند از جاذبه های زیر آب هستند که غواصان حرفه ای و تازه کار را جذب این ورزش میکنند.مهم است که بدانید با همه این زیبایی ها خطراتی در غواصی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد مشکل یا حتی مرگ شما بشود.

تجهیزات خراب:

خیلی از غواصان بخصوص غواصان تازه کار که تجهیزات شخصی خود را ندارند مجبور به استفاده از تجهیزات کرایه ای می شوند که ممکن است دچار مشکل و یا خرابی باشند که یکی از عوامل خطرناک و رایج در غواصی میباشد.عمق سنج خراب باعث مشکلات در سیستم برداشت فشار و مریضی غواص خواهد شد در حالی که رگلاتور خراب باعث خفگی و غرق شدن خواهد شد .پس اگر به خرابی تجهیزاتی که کرایه میکنید مشکوک هستید از پرسیدن برای عوض کردن تجهیزات خجالت نکشید و همیشه قبل از شروع دایو تجهیزات را به دقت تست نمایید.

آمبولی ریوی:

غواصانی که به سرعت به بالا سعود میکنند ریسک بزرگی برای دچار شدن به آمبولی ریوی خواهند کرد .فشارزیاد زیر آب باعث تنفس متراکم غواص خواهد شد که این امر باعث وارد شدن هوای بیشتری به ریه شما و باعث بزرگتر شدن ریه در حالی که بدن شما در فشار محیط است خواهد شد. پس سعود سریع ممکن است باعث ورم کردن ریه و حتی ترکیدن آن شود. پس سعود کردن آرام و حبس نکردن نفس عوامل مهمی هستند که غواصان باید به آنها توجه کنند.

مصمومیت اکسیژن:

مصمومیت اکسیژن خطریست که معمولا غواصانی که در عمقهای زیاد (135 فیت یا 42 متر) غواصی میکنند را تهدید می کند.بدن مثل نیتروژن ، اکسیژن بیشتری در فشار زیاد جذب میکند این مساله برای غواصان تفریحی که در عمقهای کم تر غواصی میکنند مشکلی ایجاد نخواهد کرد ولی در عمقهای زیاد این اکسیژن اضافه باعث مصمومیت خواهد شد و شامل عوارضی همچون مشکل در دید ، سرگیجه و حتی بیهوشی و تشنج خواهد شد. پس توجه به مدت زمان غواصی و عمقی که با هوا در آن غواصی میکنید برای شما حائز اهمیت می باشد.

نیتروژن نارکوسیس:

یکی ازخطرات مربوط به جذب نیتروژن اضافی در بدن می باشد . اگر تا بحال به دندان پزشکی رفته اید با این اثر آشنا هستید . نیتروژن اضافی در بدن به شکل حباب های هوایی در رگهای خون و منافظ ریه تشکیل میشود وباعث اختلال در قضاوت و ادراک حسی می باشد که مقدار این نیتروژن اضافه بستگی به عمقی که در آن غواصی می کنید و مدت زمان غواصی شما خواهد داشت.

حیاط دریایی:

به این توجه داشته باشید که هر بار که غواصی میکنید شما به دنیای وحش زیر آب خواهید رفت .بیشتر موجودات دریایی خطری برای غواصان ایجاد نخواهند کرد و به آنها حمله نخواهند کرد ولی همیشه در خاطر داشته باشید که هنگام غواصی موجوداتی اطراف شما هستند که ممکن است برای شما حتی خطر مرگ داشته باشند.از دست زدن به بستر دریا و لمس اشیاء ناشناخته خوداری نمایید.